נירוסטה, פלדת אל-חלד, 304 Stainless, פלב”מ, שלל שמות לפחות או יותר אותה סגסוגת מתכת כה נפוצה ומשמעותית לתעשייה, חומר אשר ידוע לשמצה בתחום העיבוד השבבי ככזה שקשה לעבד אותו עם מיכון עיבוד שבבי, כמו גם חומר שקל מאוד להרוס “בעזרתו” מקדחים וסכיני עיבוד. הנירוסטה היא חומר מדהים, חשוב וסופר איכותי אשר מאפשר לצרכני קצה, ליצרנים וכיוצא באלו ליהנות משלל תכונות מהותיות ואיכותיות, אך כדי לעבד אותה יש צורך במיכון מתאים ולא פחות חשוב, בידע מקצועי מעולה וניסיון מוכח – כל מה שיש לחברת יעקובוביץ חיים כרסום וחריטה.

המונח המאוד רחב של עיבוד נירוסטה בתעשייה כולל מגוון אדיר של יישומים וטכניקות עיבוד וייצור, החל בריתוכי נירוסטה לאלמנטים מורכבים למיניהם וכלה בייצור רכיבי נירוסטה לשלל יישומים, בטכניקות עיבוד כגון עיבוד שבבי, חיתוכי לייזר וחיתוכי מים.

מהי נירוסטה

רק כדי לתת את הרקע הנדרש ומבלי להתעמק יותר מדי על הכימיה של סגסוגת פלדה משמעותית ומהפכנית זו, נסביר מהי בכלל הנירוסטה או פלדת האל חלד. המרכיב המתכתי העיקרי בנירוסטה הוא כמובן ברזל, כאשר בנוסף כדי ליצור נירוסטה בסיסית ולתת לפלדה תכונות מרכזיות כמו עמידות לחלודה וצבע בהיר ומבריק יותר מברזל או פלדה, מוסיפים לברזל כרום. היום, במסגרת התקדמות התעשייה ומדעי המטלורגיה, בנירוסטה “מערבבים” לא רק ברזל וכרום אלא מוסיפים לסגסוגת גם ניקל ופחמן, כאשר האחוזים השונים יוצרים את סגסוגות הנירוסטה השונות המשמשות בתעשייה לאינספור יישומים.

העמידות המפורסמת של פלדת אל חלד לחלודה מושגת בעיקר בזכות תוספת הכרום לסגסוגת, אשר מגיב עם החמצן שבאוויר ויוצר על יישומי נירוסטה שכבה חיצונית מגנה, הידועה בתור השכבה הפסיבית, היא השכבה המונעת חלודה ונזקים של חמצן ומים למתכת.

מבחינת תכונות, הנירוסטה היא סגסוגת מתכת חזקה, יחסית קלה מבחינת משקל, לא מחלידה, דוחה הצטברות לכלוך ואבק במידה טובה, קלה לניקוי עם מים ועמידה גם לחומרים אחרים. היא גם יחסית זולה. לכן משתמשים בעיבוד נירוסטה לכל כך הרבה יישומים ותחומי תעשייה – מזון, תעופה, רכב, אלקטרוניקה, רכיבים עמידים לתנאי שימוש קשים וכן הלאה.

איך מעבדים נירוסטה?

בתחום העיבוד השבבי אנו עובדים הרבה מאוד עם נירוסטה כדי לענות על הביקוש והצורך של התעשייה ביישומי נירוסטה הנהנים מכל התכונות האיכותיות של הנירוסטה. כאמור, עיבוד שבבי של נירוסטה יכול להיות מורכב לביצוע בגלל תכונות החומר ובביצוע לא תקין ולא מושכל גם יחסית קל להרוס את ראשי העיבוד. לכן כאשר יש צורך בתהליכי עיבוד שבבי לנירוסטה, חשוב מאוד לעבוד רק עם ספק מקצועי, איכותי, אמין ומנוסה.

בעיבוד שבבי של פלדת אל חלד אנו גם עובדים יותר לאט לעומת מתכות אחרות, גם מיישמים קירור אקטיבי בזמן אמת וגם עובדים עם ראשי עיבוד המאפשרים עיבוד עדין, מדויק ואיטי יותר לעומת עיבוד שבבי של מתכות אחרות – קרי, מסירים בכל פעם שכבה פחות עבה או גדולה מחומר הגלם. כך למשל, בקידוחי כיסים בנירוסטה, משתמשים לא אחת במקדחים עם ארבע שיניים לעיבוד וקדיחה במקום ראש עם חמש שיניים, כדי שלא להרוס את ראש העיבוד ולפגוע בתוצר הסופי.

רוצים לשמוע עוד על עיבוד נירוסטה ובעיקר לקבל שירותי עיבוד איכותיים, מקצועיים ואמינים ללא פשרות? פנו ליעקובוביץ חיים ואתם בדרך הבטוחה לרכיב מעולה ומדויק, מענה מושלם לצרכים תעשייתיים מגוונים.

לקבלת הצעת מחיר
[contact-form-7 404 "לא נמצא"]